Ik ben Toon Dours, al heel mijn leven lang Merchtemnaar. Samen met mijn 2 zussen en broer ben ik opgegroeid tussen de groene velden van Peizegem. Maar intussen mag ik me de trotse eigenaar noemen van een eigen woning in het centrum van Merchtem.

Na mijn schoolloopbaan in Sint-Donatus ging ik in Leuven de opleiding leerkracht secundair onderwijs volgen. Daarnaast volgde ik in avondschool mijn koksopleiding, mijn echt passie. Het is dan ook daarom dat ik al meer dan 5 jaar werkzaam ben als kok in de Merchtemse cateringzaak van Stijn Van Lier.

De afgelopen 15 jaar heb ik mij sterk geëngageerd binnen het Merchtemse verenigingsleven. Ik ben kernlid geweest bij KAJ Peizegem, (hoofd)leiding van KSA Merchtem en voorzitter van jeugdhuis Ifiginea en de Merchtemse jeugdraad. Dezer dagen hou ik mij vooral bezig met de JKWB van Merchtem, en met het organiseren van het 'Sinterklaasetentje' van VZW Ten Anckere. Deze zin voor verantwoordelijkheid hebben wij er thuis met de paplepel ingekregen. Ook mijn ouders, zussen en broer hebben zich steeds hard ingezet voor de Merchtemse verenigingen

Dat ik mij nu engageer in de politiek is dan ook niet verwonderlijk. Reeds jaren volg ik dit op de voet, maar in het verleden was er niet echt een partij waar ik mij de volle 100% kon achter scharen. Toen ik hoorde dat er een nieuwe beweging in de maak was ben ik zelf bij hen gaan aankloppen, en na het lezen van het programma was ik meteen overtuigd, dit is wat de politiek nodig heeft!

Meer info:

Job Kok
PRO functie Fractieleider PRO Merchtem