Mijn hele leven ben ik al woonachtig te Merchtem en ik zou dit graag nog zo lang mogelijk zo houden! Na de middelbare school heb ik aantal jaar op kot gezeten in Gent, waar ik een memorabele periode beleefde (zoals waarschijnlijk bij elke student het geval is). Zowel voor, tijdens, als na mijn hogere studies ben ik in Merchtem verschillende engagementen aangegaan en dit o.a. op sportief vlak, alsook in het jeugd- en verenigingsleven. 

Ik ben bijna 10 jaar lang trainer-coach geweest bij de Eagles, waardoor ik trainer ben geweest van quasi elke leeftijdscategorie. Gelukkig zit organisatie en timemanagement me in het bloed. In het jeugd- en verenigingsleven heb ik me verschillende jaren geëngageerd in jeugdhuis Ifigineia. Het fijne hieraan vond ik dat ik met zeer veel nieuwe, verschillende mensen in contact kwam, mensen uit de verschillende jeugdbewegingen, maar ook mensen die niet aangesloten zijn bij een jeugdvereniging, of deze al lang verlaten hebben.

Zoals jullie hierboven kunnen lezen, ben ik altijd al een “bezige bij” geweest en kom ik ook zeer graag onder de mensen. Ondertussen ben ik iets langer dan een jaar aan het werk en dit doe ik met enorm veel plezier. Nu hoor ik jullie al denken, die overstap van de schoolbanken naar de “echte” wereld zal wel een impact hebben op je sociale leven? Wel, niets is minder waar. Onder de mensen komen, is voor mij geen verplichting waar ik me steeds weer moet toe aanzetten, neen: voor mij vraagt dit absoluut geen inspannig en is het eigenlijk vanzelfsprekend.

Waarom ik koos voor PRO Merchtem? Tijdens mijn jaren op kot, heb ik kunnen proeven van alles wat de stad me te bieden had. Ik spreek hier dan eerder over de vele activiteiten die de stad te bieden had, maar ook de sfeer die er heerstte op de (kleine) openbare pleinen, de groene ruimtes die veel mensen aantrekken, … . De grijze steden van vroeger worden meer en meer koploper in het creëren van ademruimte en ontmoetingsplaatsen in open lucht. Om telkens weer te moeten thuiskomen en te merken dat Merchtem in een ijl tempo naar de andere kant evolueert.

Groene zones verdwijnen, onze pleintjes en straten zijn overvolle parkings geworden (tot grote frustratie van velen). Door de verstedelijkingsdrang die bij sommigen in Merchtem heerst, worden als het ware alle nadelen van een kleine stad van eind de jaren negentig geconcentreerd: files, te weinig parkeerplaatsen, vuile straten, isolement, …). Ik ben niet de persoon om bij de pakken te blijven zitten en ik zag mijn kans schoon om via “Dromen voor Merchtem” een verschil te kunnen maken voor Merchtem en alle Merchtemnaren.

Ik ben er van overtuigd dat we met PRO Merchtem, als nieuwe frisse wind door Merchtem, terug een gezellige gemeente kunnen maken. Eentje waar het samenhorigheidsgevoel tussen jong en oud terug aangewakkerd kan worden. Merchtem is er voor iedere inwoner en het dagelijkse leven moet er aangenaam zijn voor zowel jong als oud.

Meer info:

Job Bediende
PRO functie Gemeenteraadslid