blog

Maggie De Block: Geen voorakkoord, hopen op absolute meerderheid

In Merchtem is minister en kandidaat-burgemeester Maggie De Block (Lijst 1785, Open VLD) om 11 uur gaan stemmen, net zoals haar broer en burgemeester Eddie De Block (Open VLD).

Maggie De Block verklaarde er dat het nogal een heftige campagne was. Maggie De Block: "Merchtem heeft een geschiedenis van toch nogal hevige campagnes dat was deze keer zeker zo. En dan was er nog een nieuwe partij erbij (doelt op ‘Pro Merchtem’), het was heftig." (Zo zijn in Merchtem heel wat borden besmeurd tijdens de campagne, en werd er zelfs een bord in brand gestoken, de daders zijn onbekend, zowat alle partijen werden geviseerd, nvdr.)


De Block steekt de ambities van Lijst 1785 niet onder stoelen of banken op deze verkiezingsdag. De Block: "We gaan trachten een absolute meerderheid te halen. Met vijf partijen is dat moeilijker dan met vier, maar het is niet onmogelijk." Mochten jullie dit niet halen, is er een voorakkoord? Maggie De Block: "Neen: we gaan ongebonden naar de kiezer want een voorakkoord getuigt van weinig respect voor de kiezer."

Maggie De Block hoopt in de voetsporen van broer Eddie De Block (Open VLD) te treden die er 18 jaar burgemeester is en geen kandidaat meer is.

In Merchtem worden de stembureau's gesloten om 15u. De kiezer kan stemmen op 5 partijen, die allen nieuwe lijsttrekkers hebben: Lijst 1785, N-VA, CD&V PLUS, Pro Merchtem en Groen. Rond 17u wordt het resultaat van de gemeenteraadsverkiezingen in Merchtem verwacht.

Bron: nieuwsblad.be

Lees dit artikel op de website van nieuwsblad.be.


Deel dit bericht: